BG | EN | DE | RO | RU

    Фирма "Дълбока ООД" гр. Каварна, известява на заинтересованите лица, за инвестиционното си предложение "Основен ремонт и реконструкция на съществуващото предприятие за преработка на аквакултури в местността Дълбока" , че може да бъде подробно разгледано на: Тук

Дружество Дълбока ООД е регистрирано през 1993г. То е специализирано в култивиране и производство на екологично чисти черноморски миди от вида Muthilus Gallaprovincialis. Мидите по начина си на хранене се отнасят към филтраторите. Основната им храна са фитопланктон и зоопланктон. Важно условие за доброто им качество е средата, в която живеят. Тя трябва да бъде изключително чиста.

Фермите на Дълбока ООД са разположени в една от най-екологично чистите области на българското Черноморие - залива на нос Калиакра. Първата експериментална ферма от подводен тип е построена и пусната в експлоатация през септември 1994г. Дълбока ООД изгради надводна мидена ферма от 780 кв.м през 2003г. по програма САПАРД. През 2006г. бе осъществен втория етап - 1640 кв.м, отново по същата програма. А от 2011г. стартира изграждането на трети етап от 2080 кв.м, който се финансира от Европейския фонд по рибарство.

Мидите се култивират от 800 години в Европа, а се използват като храна от 2000 години насам. Те са висококачествен хранителен продукт, както и един разнообразен и вкусен начин да си набавим така важните витамин С, цинк, желязо и протеини. Съдържат също Омега 3 мастни киселини, които ни помагат в борбата със сърдечните болести, холестерола, намаляват кръвосъсирването и дори съдействат за преодоляване на депресията. Мидите освен, че са особено богати на протеини, са и източник на необходимото дневно количество витамин В12, който подпомага поддържането на нервните влакна и изграждането на червени кръвни телца. Те са известни в целия свят като природно целесъобразна морска храна, тъй като се хранят натурално, без добавки и се размножават по естествен път, в средата, в която се отглеждат.

ФИЛМИ ЗА НАС